Voor de belastingdienst maakt het niet uit hoe je de factuur bij de klant aflevert. Zolang de factuur maar aan de wettelijke factuureisen voldoet. Uiteraard moet ook je klant akkoord zijn met de manier waarop jij je factuur verstuurt.
Vroeger werden de meeste facturen op papier gemaakt. Er werd een nota uitgeschreven of een A4 geprint. Daarna werd de factuur persoonlijk uitgereikt, of men stuurde hem per post. Dit komt ook nu nog wel voor, maar er worden ook steeds vaker andere manieren gebruikt.
Tegenwoordig gaan veel facturen digitaal naar de klant. Het meest gebruikte bestandsformaat is het PDF-formaat. Een PDF-bestand oogt professioneel en ziet eruit als een vel A4-papier. Het PDF-bestand kan verstuurd worden per e-mail. Administraties van grotere bedrijven zijn gewend om PDF facturen per e-mail te ontvangen. En kunnen dat eenvoudig verwerken in hun boekhouding.
Als je een factuur stuurt naar een ZZP'er of een consument, kun je deze ook via Whatsapp versturen. Je klant ontvangt dan een app-bericht met een link erin. Als hij op de link klikt ziet hij de factuur op het scherm van z'n smartphone. Dit is minder formeel dan via een e-mail.
Om het voor je klant nog makkelijker te maken, kun je er gelijk een betaallink erachteraan sturen. Je kan bijvoorbeeld een Tikkie of Betaalverzoek meesturen bij kleinere bedragen; of gebruik maken van een link van betaalprovider als de bedragen hoger zijn. Je maakt de afhandeling dan eenvoudig voor je klant, en in 75% van de gevallen wordt de factuur dan binnen één dag betaald.
De Factuurgenerator helpt je stap voor stap bij het maken en sturen van een factuur. Probeer de eerste 5 facturen gratis en vrijblijvend